Nyheter

Foton

Nu har det kommit till foton på vår hemsida. De finns under flikarna "Arbetsfoton" samt "Familj, fest, fritid, sorg". Tack Andreas Eriksson för ett suveränt snabbt och bra jobb!! /Roland

Foton

Nu har vår hemsida utökats med foton där vi försökt skildra gamla saker och företeelser. Gå in på fliken “Byssträsk” och scrolla ned till “Gamla saker och företeelser” så finns våra foton där.
Tack Andreas för ett som vanligt fint jobb!!

Nyårshälsning

Med detta somriga foto över vår fina sjö önskar vi alla besökare av hemsidan ett gott slut och ett Gott Nytt År!!

Foto: Roland Heldestad

Jaktfoton

För en vecka sedan lade vi in några foton från höstens jakt. Ni hittar dem under Jaktinfo/Bilder från älgjakten

Tack Andreas för ett bra jobb!!

Gamla foton

Hej på er alla!
En liten förfrågan så här i höstmörkret.

Jakten på gamla foton pågår hela tiden. Svårast att hitta är arbetsbilder och speciellt foton från flottningen i våra sjöar och bäckar. Jag skulle vara enormt glad och tacksam om ni går in och rotar i gamla skåp, lådor och album för att se om de döljer några fynd!!!
Det kan vara enstaka foton eller album, svartvitt eller färg. Jag lånar gärna och scannar av era eventuella bilder och sedan får ni tillbaka allt i oskadat skick. Även foton på DIA är intressanta.

Tack på förhand och ha en trevlig höst/vinter!cleardot.gif

Roland Heldestad
Brännbergsvägen 11 C, 92136 LYCKSELE
070-3633818
heldestadroland@gmail.com

Björnjakt

Så har det då hänt! Magnus Lithell fick i morse tips om att en björn gått in i vårt jaktområde. Han ringde efter ett par jaktkompisar och på förmiddagen lyckades de. Stort Grattis Magnus till den första björn som skjutits i Byssträsk under modern tid!!!

Magnus Lithell – Foto: Roland Heldestad

Stämmor

Nu finns protokollen från bya- och fiskestämman samt från årsmötet för viltvårdsområdet inlagda på hemsidan.
Tack till protokollförarna samt till Andreas som i sedvanlig ordning snabbt sett till så att protokollen lagts in!

Skolfoton

Nu har vi lagt till ännu ett foto från skolan i Byssträsk. Det är från läsåret 1953-54 och Gunnar Thornberg var lärare. Gå gärna in under Gamla foton/Skolfoton och titta längst ner bland fotona.

Hemvändardagen i Byssträsk 1986

1986 hade vi i Byssträsk samlats ett antal bybor och släktingar för att presentera “Boken om Byssträsk”. Det blev en oväntat stor uppslutning och en fantastisk dag!

Mitt på dagen var det samling på Solveigs och Ingemars loge där boken presenterades. Det var föredrag, sång, historier mm. Efter det var det kaffe som dracks utomhus i det fina vädret. På kvällen blev det gemensam middag och därefter dans uppe i logen.

Fotona som visas är tagna av Roland Heldestad och är scannade ur albumen, varför kvaliteten inte är den högsta. De är inte heller allmäntäckande på något vis men ger i alla fall en uppfattning om hur stor denna dag var!

Text & Foto: Roland Heldestad